+38 (067) 86 18 552

Новини

Курс дизайну для підлітків

Програма курсу «Основи дизайну» призначена для дітей від 10 років і розрахована на 3 місяці (12 занять по 3 академічні години щотижня).
На курсі ми:
— Вивчимо основні елементи та принципи дизайну
— Багато говоритимемо про колір та композицію
— Побачимо, як використовували ці принципи Караваджо, Ван Гог, Анрі Матіс та інші
— Створимо власні твори мистецтва на кожному занятті
Дизайн – це слово широкого змісту, з англ.. design – створювати. Отже дослівно цей термін пов’язаний зі всім , що створює людина.
Дизайн (англ. design) — задум, план, мета, намір, творчий задум, проект і креслення, розрахунок, конструкція, ескіз, малюнок, візерунок, композиція, мистецтво композиції, витвір мистецтва.
В основу курсу покладено 6 основних елементів (лінія, фігура/форма, простір, значення кольору (світлота кольору або value), текстура та колір) та 6 основних принципів (акцент, баланс, єдність, контраст, рух/ритм, повторення/паттерн) дизайну, тобто будь-якого візуального мистецтва.
Багато уваги приділимо кольору, видам гармоній кольорів. Ці знання пригодяться навіть для того, щоб вміти гарно підбирати одяг у повсякденному житті.
Також багато говоритимемо про композицію. Окрім застосування в мистецтві, в побутовому сенсі це допоможе робити хороші фотографії.
Всі «правила» будемо оглядати на картинах як класиків так і сучасних митців. Тобто ми зачіпимо і мистецтво комп’ютерної графіки, включаючи фільми та навіть комп’ютерні ігри. Наглядно побачимо, що навіть там всі використовують кольори не бездумно, а в межах законів гармонії.
Кожне заняття охоплює один або більше елементів чи принципів, які вивчатимуться не лише в теорії, але й в ході виконання творчогaо завдання. Техніки різні: це колаж, принтування, фарбування, графіка, фотографія. Деякі завдання мають на меті показати тренди в сучасному дизайні. Наприклад, на одному із занять малюватимемо дудли. Також будемо говорити і застосовувати модні тенденції в кольорі. Познайомимося з компанією Pantone, яка є законодавцем моди в світі кольору. Курс спрямований на розширення розуміння, що таке мистецтво і дизайн, а також на виховання смаку та відчуття краси у всіх видах візуального мистецтва.

Вартість 1800 грн

цікаво прочитати

  • «Усвідомлене дихання»

  • Осінні віночки 28 жовтня