+38 (067) 86 18 552

Новини

Творчий майстер-клас для особливих дітей «чарівна акварель»

Благодійний безкоштовний майстер-класс з малювання акварельними фарбами для дітей з вадами аутичного спектру. Захід відбувся у дитячій студії йоги «Жирафа». Майстер — Олена Четвертак (https://www.facebook.com/elena.chetvertak) .

І от що про наш майстер-клас пишуть журналісти:
«Юлія – мама особливого хлопчика. Про вади аутизму своєї дитини родина почала помічати, коли Євгену було три роки. Жінка каже: її здивувало, що він поводився, як кіт, ніяк не реагуючи на її присутність. Зараз усіма силами батьки намагаються самостійно пристосувати хлопчика до життя, навіть відвідують заняття з музики. Юлія розповідає: її Євгенко достатньо інтелектуальний, однак найбільше йому не вистачає соціалізації.

Відтак, аби поєднати для таких діток і уроки малювання, і дозвілля в одній із творчих студій організували урок образотворчого мистецтва.

Окрім пензликів, діткам показали спосіб творити малюнок шляхом дуття повітря у трубочку. До того ж, така методика розвиває логопедичні здібності. Невеликий урок для малечі провела художниця із Криму, яка завжди відкрита для дітей. Каже: для них важливий не стільки результат, скільки сам творчий процес.

На Львівщині понад 300 дітей з аутизмом. Відтак подібні заходи проводять для того, аби показати, що аутизм – не хвороба, а просто особливість порушення комунікації. Такі діти живуть ніби в іншому світі і сприймають його крізь призму власного бачення.»
http://pravdatut.ua/news/mystetstvo-dlya-malechi-z-autyzmom
#РАС #аутизм #діти #мистецтво

цікаво прочитати

  • «Усвідомлене дихання»

  • Осінні віночки 28 жовтня